15 september 2009

Middagstips

Här kommer ett gott middagstips från ica.se i ett sjukt rörigt och fult inlägg, men det tog fan skitlång tid att få det såhär, och ni skulle bara veta hur det ser ut i rutan där jag skriver, bara en massa HTML-koder i ett evigt virrvarr, så nu är det som det är.

Laxwok teriyaki
Portioner: 4

Ingredienser
4 portionsbitar djupfryst laxfilè à 140 g
1 msk olja
5 dl vatten
3 dl basmatiris
1 knippa koriander eller persilja
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 påse (600 g) djupfrysta wokgrönsaker
1 dl teriyakimarinad
Laxwok teriyaki

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här


(Börja med att se till att ungen sover så att du kan laga mat i fred. Vadå, "det är inte så enkelt"? Det är väl bara att bestämma att ungen ska sova. Jag har då aldrig haft problem med det.)


Tina laxen enligt förpackningens anvisning. Koka riset i vatten med salt enligt förpackningens anvisning (fast vi hade nudlar, och det går säkert lika bra med selleri också). Skär laxen i kuber, ca 2x2 cm.


Woka laxkuberna i olja några minuter under försiktig omrörning (alltså inte som jag gjorde nu -->).
Krydda med salt och kajennpeppar. Ta upp lax"kuberna" på ett fat så länge.




Woka grönsakerna i fettet från laxen ca 5 minuter (fråga kolon ska man också steka i det av laxen som brände fast i pannan eller?). Häll över teriyakimarinaden och låt puttra några minuter. Vänd ner lax"bitarna" och strö över rikligt med korianderblad (eller skit i korianderbladen om du har glömt dem alternativt om du är för snål för att köpa en massa blad som inte ger någon bukfylla).

Servera laxwoken med basmatiris (eller nudlar eller selleri) och gurka (eller skit i gurkan om du har glömt den, för vem läser den här sista serveringsraden egentligen? Inte jag!). Et voilá!


För alla: Kontrollera innehållet på teriyakimarinaden om du inte tål gluten, laktos, mjölk eller soja.

Tips!
Teriyakimarinaden kan ersättas med 1/2 dl kinesisk soja blandad med samma mängd vatten och 1 msk brun farin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar