19 januari 2010

Vore det inte bäst med en med en uppsättning heltäckande overaller i olika tjocklek?

Helmuts ena handske försvinner. Helmuts ena vante försvinner. Helmuts handske återfinns. Helmuts andra handske försvinner. Helmuts vante återfinns. Helmuts ena blåa mockasin försvinner. Helmuts handske återfinns. Helmuts ena röda mockasin försvinner. Helmuts blåa mockasin återfinns. Alltid är något borta. Och som sprakande bonus genom varje försvinnarcykel pågår en ständig gubben i lådan-lek starring en socka i alla Helmuts sockpar. I soffan, runt skötbordet, i vår säng, i Helmuts säng, på golvet, i socklådan, i skötväskan, i bilen, i vagnen.

Det slår mig att det här är bara början. Helms själv har ännu inte börjat fara med sina kläder och liksom stoppa undan dem. Han går inte på dagis. Han går inte överhuvudtaget.

Det slår mig sedan att det här blir dyrt. Vi måste nog investera i en garderob med bara sockar och handskar. Alternativet är nya golv efter allt vankande under  handsk- och sockjakter. Och tillhörande psykoterapi.

2 kommentarer:

  1. Å inte hjälper det med dubbla uppsättningar av allt, blir ju bara ännu fler omaka grejer...

    SvaraRadera
  2. Jag tänker stor garderob. Gigantisk garderob. Så att man aldrig är utan hela par oavsett hur man strösslar dem omkring sig.

    SvaraRadera