2 oktober 2009

Aktietips

Det här är ju dumt att dela med sig av men vad sjutton. Något ska ni väl ha, ni tappra dussinet, som följer den här bloggen. Ovan ser ni börskursen för RNB Retail and Brands för i år. Det är alltså RNB som, bland annat, äger Polarn o Pyret.

Börskursen 2009: Som ni kan se hade vi lite variationer i börskursen i början av året. Detta är naturliga fluktuationer bland annat till följd av det ekonomiska läget. Den 1 april ser vi årets bottennotering. Framtiden såg mörk ut. Vad börsanalytikerna då inte visste, men snart skulle bli varse, var att denna dag så småningom skulle gå till historieböckerna som "dagen då hoppets låga tändes" (eller, för de insatta, "DDHLT") eftersom det också är den dag Helmut föddes. Den följande månaden, fram till i maj börjar kursen klättra. Aktiemarknaden är förväntansfull.

I maj ser vi en topp i kursen. Nu har Helmutmamman för första gången vågat sig ner på stan och går bananer på Po.P-affären. Under maj kan vi följa Helmutmammans fyra shoppingturer på börskursen - topparna kommer i samma ögonblick som aktieanalytikerna får nys om att Helmutmamman ska gå på stan.

Till sommaren kan vi se en nedgång. Helmutfamiljen var på besök hos mormor och morfar, där ingen Po.P-butik finns (tips till RNB:s styrelse - öppna butik i samhället där Helmuts morföräldrar bor för jämn och hög försäljning!). På börskursen kan vi då se vad som motsvarar Po.P:s grundförsäljning samt försäljningen på övriga RNB-kedjor (bla JC och Brothers & Sisters).

I början av augusti återvände Helmutfamiljen hem och Helmutmamman hade nu ett uppdämt Po.P-behov, varför vi ser en peak i början av augusti. I mitten av september ser vi ytterligare ett hopp i börskursen, detta ska ha varit samma dag som Helmutmamman yttrade de, i RNB-kretsar, redan historiska orden "nu kan man ju börja satsa lite mer på Po.P-kvalitet än H&M-kvantitet, Helmut växer inte ur kläderna som han gjorde i början".

Prognos: God. Den närmsta tiden ser särskilt ljus ut, då Helmut inte har så mycket vinterkläder. På längre sikt kan påpekas att Helmut bara är 6 månader och har ofått många Po.P-plagg. Så småningom kanske det dessutom kommer ett Helmut-syskon, vilket kan innebära en syskonsynergieffekt på försäljningen.

Utlåtande: Köp alla aktier som ni kan komma över! Kvickt! Helmuts mamma ska kanske på stan nästa vecka.

1 kommentar:

  1. OMG.. Ja det är ju tydligt när familjen Skryt kirrade overaller, underställ, mössor och annat. Måste investera.

    SvaraRadera