7 februari 2010

Sentimental söndag

Det är min lediga dag i dag och solen får snön att gnistra. Helmut och Helmutpappan är hos Helmutfarmorn och busar. Så obeskrivligt underbart med en dag för sig själv, helt utan krav.

Jag vaknade 10, drog mig till 10.30, gick upp för att göra en god och gigantisk frukost med färskpressad apelsinjuice och sega smörgåsrån. Slog mig ner i soffan för att läsa Alex Schulmans "Skynda att älska", och läste den från pärm till pärm. Den var vacker, sorgsam, spröd och framför allt, en kraftfull påminnelse om att allt som betyder något här i livet är de man älskar. Som sin son, sin man, sin mamma, sin pappa och sin syster.

Gick till köket för att plocka undan disken och hittade Helmuts mugg med torkade grötflagor och rispor efter tänderna runt pipen. Nu längtar jag bara tills de kommer hem igen. Hur kan något vara obeskrivligt underbart när de inte är med?

5 kommentarer:

  1. Hjälp vad du lyxar för tiden, det badas, sovmornas å frukostäts utan barn både hit å dit, ingen rättvisa!

    SvaraRadera
  2. Japp. Har inrättat Spa Helmutmamma här i radhuset. Älsklingen är den enda anställda. Hans jobb är att ta hand om Helms och någon gång omsänder ge mig nackmassage. Han får betalt i bananer och glada tillrop. Övriga spasysslor tar jag hand om själv. Ganska bra deal, tycker jag.

    SvaraRadera
  3. Mycket bra deal. Så nu kör vi melodifestival varje lördag, after h varje onsdag samt eventuellt casino, IKEA eller dylikt två ggr/mån. Topp!

    SvaraRadera
  4. Klappat och klart Skrytinizer! Och däremellan är du välkommen att bada med badskum och bajsdoft samt äta lyxfrukostar och läsa böcker a la mode de la Spa Helmutmamma.

    Ps. Glöm inte att ta med bananer till de anställda.
    Ps2. Bananerna är ingen passning till att de anställda skulle vara apor eller så. Tyckte bara att det var bättre och nyttigare än jordnötter.

    SvaraRadera
  5. Äh, Wazzaap och the Skrytinizer kommer ha ett väldigt sweet liv framöver.

    SvaraRadera